Isometrische illustraties

Isometrische illustraties. Een overzichtelijk perspectief

Bij het maken van illustraties is het perspectief altijd erg bepalend. Vaak lopen bij het perspectief alle kijklijnen naar één punt terwijl bij isometrie alle kijklijnen gelijk aan elkaar lopen.  Hierdoor zie je bij het gewone perspectief iets dat verder weg is kleiner dan iets dat dichtbij staat terwijl bij isometrie een object dichtbij of op afstand gelijk is qua grootte.  

Een overzichtelijk perspectief

Het gebruik van isometrie zie je de laatste jaren steeds vaker in illustratie en animatie terugkomen, vooral bij zaken waar overzicht belangrijk is. Het isometrische perspectief wordt echter al langere tijd gebruikt. Denk bijvoorbeeld maar eens aan het ontwerp van een woning, een bouwtekening of een plattegrond van bijvoorbeeld een pretpark.

Alles mag

Maar alles mag natuurlijk! Vandaar dat isometrie voor allerlei soorten illustratie en/of animatie gebruikt kan worden! Ook met het perspectief kan gespeeld worden. Door bijvoorbeeld de kijklijnen wat minder strak aan te houden kan weer een andere stijl tevoorschijn komen.

Hoe gaat dat?

Door gebruik te maken van een zogenaamd ‘grid’ heb je een strak stramien voor het ontwerpen van isometrische illustraties. Een object dat op het grid getekend is past doordat het grid overal gelijk is en zou dus gekopieerd en aangepast kunnen worden om gemakkelijk en snel twee verschillende objecten te creëren.

Dus…

Door de techniek kunnen op efficiënte en overzichtelijke manier complexe zaken duidelijk weergegeven worden. Door te spelen met de regels van isometrische illustraties of een decoratieve illustratie in isometrische stijl te maken kunnen bijzondere variaties gemaakt worden!

 

Oma's

Breng jouw wereld
in beweging

06 39676407

Kom in contact