Waarom inzetten
op animatie?

 

Waarom inzetten op animatie?

Iedereen zal het intussen gemerkt hebben. Je komt steeds meer animatie tegen. In commercials, op websites, Youtube etc. Maar waarom? Waarom werkt animatie zo goed?

Kijkers houden van animatie:

Je wilt iets op je publiek of klanten overdragen. Je kijker is onbewust altijd bezig om zo snel en comfortabel mogelijk de informatie op te nemen. Het is dan ook wel gebleken dat informatie vanuit een goede animatievideo vele malen sneller, makkelijker en ook heel belangrijk: plezieriger word opgenomen dan via een geschreven tekst.

Altijd professioneel:

Het maken van een goede video lijkt soms makkelijk; Je zet de camera aan, vertelt je verhaal en klaar. Maar hoe ziet je omgeving/ je pand er uit? Is alles netjes? Ben je een goede presentator/ spreker en wat vertel je, wat draagt je video dan over?

 

“1/3e van de online activiteit word gespendeerd met het kijken van video”

 

Met animatie zetten we een stijl neer, compleet op maat gemaakt op de huisstijl en het verhaal van je bedrijf of instantie. Hierdoor zijn de animatie video’s altijd in de huisstijl van je onderneming. Door het kiezen van een vaste, professionele voice-over die de animaties in spreekt is ook de stem altijd herkenbaar, netjes en duidelijk. Het goed doordachte storyboard welke in overleg word opgesteld zorgt ervoor dat we altijd een duidelijke en doordachte boodschap naar buiten brengen.

  • 60% van de mensen leren het beste visueel
  • 90% van de informatie welke word doorgezet naar het brein is visueel
  • Visuele informatie word 60,000 keer zo snel verwerkt dan tekst
  • Een video kan de verkoop vanaf een landingspagina met 80% verhogen
  • 1/3e van de online activiteit word gespendeerd met het kijken van video
  • Animatie kan moeilijke dingen makkelijk en overzichtelijk maken
  • Facebook geeft aan dat waarschijnlijk binnenkort 70 procent van alle content op haar platform video zal zijn

Hoe je animatie video inzetten?

De mogelijkheden van animatie zijn dus enorm. Bij het afnemen van een animatie is het altijd belangrijk na te denken hoe de video ingezet gaat worden. Wat kan de video voor resultaat geven en wat is dat waard? Neem gerust contact met ons op zodat we vrijblijvend de mogelijkheden kunnen bespreken! In samenwerking met onze collega’s van MediaSoep kunnen we naast het maken van de animatie ook meedenken in het zo goed mogelijk inzetten van de animatie video.

Bronnen:
-> dreamgrow
-> frankwatching

Oma's

Breng jouw wereld
in beweging

06 39676407

Kom in contact