KLIK animation festival
Amsterdam 2018

KLIK animation festival 2018

Afgelopen weekend waren wij aanwezig bij de elfde editie van het KLIK animatie festival te Amsterdam! In het spectaculaire gebouw van het Eye film museum aan de rivier het IJ waren dit weekend vele mede-animatoren en animatie liefhebbers aanwezig.

KLIK animatie festival is een jaarlijks event waar de vrijheid en craziness van animatie centraal staat. Naast de showcases van vele uiteenlopende, idiote, kunstige, grappige, gekke en soms juist serieuze animaties hebben we onder andere de erg interessante animators talkshow bijgewoond. Hier vertellen animatiemakers het verhaal achter de door hen gemaakte animaties waar ze per short animatie soms meer dan een jaar aan werken! Ze geven een kijkje in hun wereld en is er ruimte voor uit een lopende vragen.

VR animaties!

Een erg gave ervaring was het kennis maken met virtual reality animatie. Hierdoor kijk je plotseling niet meer gewoon naar een animatie op een scherm maar is het alsof je zelf letterlijk in een animatie zit! Vooral in de VR film Battlescar werden alle mogelijkheden van VR optimaal gebruikt.

Hierdoor zat je bij Battlescar niet alleen in de animatie maar vlieg je echt door bepaalde scenes en verschijnen andere scenes als een soort kijkdoos voor je. Battlescar heeft dan ook geheel terecht de prijs voor beste VR animation binnengesleept.

> Een kleine teaser van Battlescar

Jacht naar de KLIK awards

Tijdens het KLIK festival worden ook vele KLIK awards uitgereikt. Als echte invloed rijke animator maak je kans op de jaarlijkse KLIK World Domination award voor de persoon die een grote invloed heeft gehad in de animatie wereld. Deze prijs werd dit jaar uitgereikt aan Hisko Hulsing (die met zijn animated short Junkyard dit jaar vele prijzen won) voor zijn wereldwijde inzet voor Nederlandse animatie.

> World domination award winnaar Hisko Hulsing
> Meer over KLIK festival

Oma's

Breng jouw wereld
in beweging

06 39676407

Kom in contact