Decoranimaties
Rockopera TOMMY

Decoranimaties Rockopera TOMMY

TOMMY is een spectaculair en uitbundige Rockopera, oorspronkelijk bedacht en opgevoerd door rockband The Who. Wij werden benaderd door Rieneke de Haan, Regisseuse van de Friese variant van dit open lucht spektakel. Zij was op zoek naar een bijzondere manier om het gigantische decor van zo’n 4x 60 meter te benutten.

Tijdens het eerste gesprek bleek al snel dat dit een gave opdracht ging worden. TOMMY is een gewaagd, uitbundig en spectaculair stuk waarin bv. een trip godin, een moord, hallucinaties en flipperkasten etc. voorkomen. Genoeg om de creativiteit de vrije loop te laten. Bij de verschillende scenes moest nog een achtergrond/ decor komen. Rieneke gaf veel creatieve vrijheid (passend binnen het verhaal) waardoor we echt konden focussen.

De uiteindelijke decor animaties zijn qua resolutie 4x full HD horizontaal naast elkaar geworden. Er zijn voor de verschillende scenes 9 verschillende decors ontworpen. Elk decor bevatte subtiele animaties, kleine grapjes en subtiele effecten. Bijvoorbeeld op het “Thuis” decor. Een presentatie van de binnenkant van de woning van TOMMY zijn gezin. Voor de moord scene heeft dit decor een bloederige en angstaanjagende overlay gekregen!

De decoranimaties werden d.m.v. meerdere beamers op het gigantische decor geprojecteerd en ondersteund met professionele belichting. Doordat er verschillende animatiedecors waren, kon het technische team zelf bepaalde animaties synchroniseren met wat er op het toneel gebeurde. (Zoals specifieke effecten tijdens de moord)

Een impressie eindresultaat:

Oma's

Breng jouw wereld
in beweging

06 39676407

Kom in contact